Η εταιρεία μας προσυπογράφει το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο ενός πολύ δυναμικού επιχειρηματία στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, το οποίο αναφέρεται στα χαρίσματα που οφείλει να έχει ο καθένας που είναι ή θέλει να εισέλθει στην αγορά εργασίας εν έτει 2017. 
 
Συμπληρώνουμε κι εμείς προτείνοντάς σου τα εξής:
 • να αποκτάς χρήσιμες δεξιότητες διά βίου, τέτοιες που να σας ξεχωρίζουν από το σωρό
 • να σκέφτεσαι καταρχήν σαν επιχειρηματίας, ανεξαρτήτως τί δουλειά κάνεις τώρα
 • να είσαι έτοιμος για αλλαγές εργασίας ή τρόπου αυτής, καθώς "τα πάντα ρει"
 • να μάθεις να πουλάς! Πώς; Ξεκίνα από τον εαυτό σου, μάθε να τον παρουσιάζεις - προβάλεις σωστά!
 
 
 
 
Παρατίθεται απόσπασμα από άρθρο του κου Μιχάλη Μίγγου
*  Ο Μιχάλης Μίγγος μεταξύ άλλων, διατηρεί προσωπικό blog για την επιχειρηματικότητα Online και την καινοτομία.
Θα το βρείτε εδώ: http://www.mikemingos.gr
 
 
 
Θυμάσαι που όταν ήμασταν μικροί, μας ρωτάγανε "Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;"
 
Εγώ λοιπόν από μικρός έλεγα οτι θα γίνω προγραμματιστής! Ήταν τότε ξεκάθαρο για εμένα οτι η πληροφορική ειναι το μέλλον. Η ουσία όμως είναι οτι μου άρεσε να ασχολούμαι με τους υπολογιστές, κυρίως για παιχνίδι.
 
Το κακό ειναι οτι η διαδικασία για να γίνεις αυτό που θέλεις, είναι περίεργη. Πρέπει να τελειώσεις την βασική εκπαίδευση, να είσαι καλός σε ένα κάρο άλλα αντικείμενα και τελικά έμαθα οτι για να γίνεις προγραμματιστής πρέπει να είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά.
 
Όμως παρόλο που είχα ξεκάθαρο στόχο και είχα τρομερή όρεξη να ασχοληθώ με την πληροφορική, δεν είχα το κουράγιο να περάσω απο χίλια μύρια κύμματα για να φτάσω το στόχο... τελικά αποδείχτηκε καλό. Γιατι αποφάσισα να γίνω προγραμματιστής νωρίτερα... μόνος μου!
 
Τελείωσα μια βασική σχολή τριτοβάθμια (το πρώτο μου πτυχίο είναι ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας) στην οποία αρίστευσα διότι ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου και παράλληλα (στον πολύ ελέυθερο μου χρόνο) αποφάσισα να ασχοληθώ με την πληροφορική ... όμως με τους δικούς μου όρους.
 
Έμαθα να φτιάχνω ιστοσελίδες και έγινα πολύ καλός σε αυτό... τόσο καλός που άνοιξα τη δική μου επιχείρηση παράλληλα με τη σχολή μου. Έμαθα να προγραμματίζω απο βιβλία και βίντεο και ξεκίνησα να αναλαμβάνω έργα ανάπτυξης λογισμικού. 
 
Παράλληλα όταν είδα οτι ο χρόνος επαρκούσε, παράλληλα με το οτι ήμουν αυτοδίδαχτος τεχνικός υπολογιστών, σχεδιαστής ιστοσελίδων και προγραμματιστής, αποφάσισα να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική διότι για κάποιους το πτυχίο αποτελούσε σημαντικό στοιχείο για να με προσλάβουν για τα έργα τους και γιατί ήθελα να εξελιχθώ παράλληλα.
 
Πριν μερικά χρόνια ενώ παράλληλα διατηρουσα εταιρία πληροφορικής πάνω σε ένα πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο (ανάκτηση δεδομένων), αποφάσισα να τελειώσω και ένα βασικό πτυχίο πληροφορικής στο Ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο. Άρα πρώτα ήρθε η επαγγελματική μου αποκατάσταση με τον τρόπο που ήθελα εγώ και μετά τα "χαρτιά".
 
Είχα εξασφαλίσει οτι έχω ήδη ένα επάγγελμα που με πληρώνει καλά και μετά ήθελα απλά να συμπληρώσω το ακαδημαϊκό μου προφίλ... δηλαδή πήρα το πτυχίο για το "φαίνεσθαι".
 
Που θέλω να καταλήξω;
 
Πήρα την ζωή στα χέρια μου και ξεκίνησα να βγάζω χρήματα απο την πληροφορική, πολύ πριν αποκτήσω τα πτυχία που χρειαζόντουσαν. Γιατι έγινα πολύ καλός σε ορισμένα πράγματα με δική μου προσπάθεια και τριβή στην αγορά εργασίας.
 
Τελικά απο ότι φαίνεται ήταν πολύ σωστές οι επιλογές μου.
 
Στη σημερινή εποχή μπορείς να γίνεις πρακτικά ότι θέλεις και να εξειδικευτείς σε αντικείμενα επαγγελματικά, χωρίς κάν να έχεις τα κατάλληλα πτυχία. Η αγορά θα σε πληρώσει για το πρόβλημα που λύνεις και όχι (τις περισσότερες φορές) για τα πτυχία που έχεις.
 
Προσοχή, δεν θέλω να υποβαθμίσω την εκπαίδευση και τα Πανεπιστήμια... θέλω να τονίσω όμως οτι ένα πτυχίο δεν μπορεί να σου βρεί δουλειά εύκολα στην εποχή μας. Όμως το να μάθεις να κάνεις κάτι καλά, επαγγελματικά και με συνέπεια, μπορεί να σου δώσει ένα εισόδημα. Αν μάλιστα εξειδικευτείς σε ένα αντικείμενο που μπορείς να το κάνεις καλύτερα απο ότι το 90% του κόσμου, τότε μπορεί να σε πληρώσει καλά.
 
Ένα κομμάτι το οποίο μου έλλειπε μέχρι το 2008 ήταν το να μπορώ να πουλήσω. Δεν μαθαίνεις εύκολα το πώς να γίνεις καλός πωλητής. Και το μαθαίνεις μόνο αν ενταχθείς στο σύστημα μιας μεγάλης πολυεθνικής ή με την τριβή στο δικο σου επάγγελμα. Το μαθαίνεις δηλαδή στην "πιάτσα".
 
Για να κερδίσω λοιπόν τη γνώση που μου έλλειπε στο κομμάτι των πωλήσεων και αφού δεν είχα εργαστεί σε κάποια πολυεθνική διάβασα οτι ένα μεγάλο σχολείο είναι οι εταιρίες δικτυακού Marketing ή Affiliate Marketing. 
 
Τότε λοιπόν όταν εντάχθηκα σε μια τέτοια εταιρία και έγινα ουσιαστικά ανεξάρτητος συνεργάτης είδα κάτι εκπληκτικό... πέρα απο τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκα απο φίλους και γνωστούς για την επιλογή μου (καθώς οι εταιρίες δικτυακού Marketing εχουν "κακό όνομα" για αρκετό κόσμο - βλέπε Amway, Herbalife κλπ) διαπίστωσα οτι έχουν ένα εκπληκτικό σύστημα εκπαίδευσης!
 
Μπορεί ένας άνθρωπος πραγματικά χωρίς καθόλου background (χωρίς πτυχία, χωρίς πρότερη εκπαίδευση, χωρίς να παίζει ρόλο η ηλικία κλπ) να ξεκινήσει την εκπαίδευση του και να γίνει ενας καλός πωλητής, απλά ακολουθώντας το εκπαιδευτικό σύστημα.
 
Για να μην μακρυγορώ έμαθα να πουλάω μέσα σε 1 χρόνο. Έμαθα να κλείνω τους πελάτες, έμαθα να διαχειρίζομαι τις αντιρρήσεις τους και μπορώ σήμερα να πουλήσω σχεδόν τα πάντα.
 
Μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο μου την εμπειρία μου για το δικτυακό marketing και θα χαρώ να έχω τα σχόλια σου στο Blog μου.
 
Αν δεν ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς, τότε δεν έχω κάτι καλύτερο να σου προτίνω απο το δικτυακό marketing
 
Δεν θέλω να νομίσεις οτι το δικτυακό Marketing είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλεις χρήματα σήμερα. Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι οτι απλά θεωρώ οτι απο όλα αυτά που έχω δεί μέχρι σήμερα, θεωρώ οτι μια εταιρία δικτυακού marketing μπορεί να σε βγάλει απο το τέλμα της αναμονής και της αρνητικής διάθεσης και να σε βοηθήσει να αποκτήσεις σημαντικές δεξιότητες.
 
Κάποια απο τα πράγματα που έχω διαπιστώσει σχετικά με τις εταιρίες δικτυακού Marketing:
 
 • Μια εταιρία δικτυακού Marketing μπορεί να υπόσχεται ότι θα σε κάνει πλούσιο μέσα σε μικρό (σχετικά) χρονικό διάστημα. Και είναι αλήθεια. Κάποιοι το πετυχαίνουν χωρίς να έχουν υποδομή, απλά ακολουθώντας το σύστημα. Το μεγαλύτερο ποσοστό όμως εγκαταλείπει την προσπάθεια διότι δεν το βλέπει σαν εργασία ή δεν αφιερώνει τον κατάλληλο χρόνο.
 • Μια εταιρία δικτυακού Marketing χρειάζεται μια μικρή επένδυση για να σε εντάξει στο σύστημα της. Είναι αλήθεια, μπορεί να χρειαστείς συνήθως απο 200€-1000€ για να ενταχθείς στο σύστημα μιας εταιρίας. Όμως παράλληλα σε μαθαίνουν το σύστημα το οποίο πρέπει να ακολουθήσεις για να βγάλεις τα χρήματα αυτά ή και πολλαπλάσια. Το σίγουρο είναι όμως οτι δεν καταστρέφεσαι οικονομικά άν αποτύχεις!
Όποιος εγκαταλείψει χωρίς να προσπαθήσει, έχει χάσει 200€-1000€. Όποιος δεν τα καταφέρει να δημιουργήσει πωλήσεις για την εταιρία, έχει χάσει επίσης. Όποιος κάνει λίγες πωλήσεις, έχει βγάλει σχεδόν τα λεφτά του και όποιος αφιερωθεί και τα καταφέρει μπορεί να βγάλει χρήματα τα οποία δεν βρίσκονται σήμερα στην αγορά εύκολα.
 
Τι θα μάθετε όμως με μια εταιρία δικτυακού Marketing ?
 • Θα μάθετε να πουλάτε
 • Θα μάθετε να στοχοθετείτε
 • Θα μάθετε να κλείνετε πελάτες
 • Θα μάθετε σημαντικές τεχνικές Marketing
 • Θα δοκιμαστείτε στην αγορά
 • Δεν πρόκειται να καταστραφείτε οικονομικά αν δεν τα καταφέρετε (σημειώνω οτι για να ανοίξεις ένα Franchising θέλεις 30.000€, για να ξεκινήσεις μια δική σου ατομική επιχείρηση, χρειάζεσαι περίπου 5.000-15.000€)
 • Θα έχετε ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει, να σας βλέπουν όχι ώς ανταγωνιστές (παρόλο που θα πουλάτε το ίδιο πράγμα) αλλά ώς βοηθούς, που θα έχουν σημαντικό κίνητρο τα τα πάτε καλά! Αυτό δεν το βρίσκεις στην αγορά πουθενά. Θα σας μάθουν δηλαδή τα μυστικά της δουλειάς!
 • Θα βρίσκεστε μέσα σε μια ομάδα ανθρώπων με πολυ θετικό κλίμα... το οποίο ειναι πολύ αντίθετο απο την εποχή μας.
Άρα πρακτικά, ακόμα και αν δεν τα πάτε καλά στις πωλήσεις σας, αν δηλαδή δεν καταφέρετε να βγάλετε χρήματα, θα είναι ένα σημαντικό σχολείο στις γνώσεις σας! Θα μάθετε πράγματα που δεν τα μαθαίνετε εύκολα αλλού ή που χρειάζονται πολλαπλάσια χρήματα και χρόνο για να τα μάθετε.
 
( ................................ )
 
Ποια λοιπόν είναι η πρόταση μου;
 
( ................................ )
 
Θα σου αναφέρω  ( ........................ ) {θετικά σημεία}
 • Η ομάδα που την τρέχει στην Ελλάδα, είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει να βοηθάμε ανθρώπους να εξελίσσονται, να αποκτούν νέες δεξιότητες στην πληροφορική, στις πωλήσεις και γενικά να αλλάζουμε προς το θετικό τη φιλοσοφία μας
 • Το σύστημα εκπαίδευσης είναι εκπληκτικό. Ακόμα και αν δεν έχει κάποιος δεξιότητες, τον βοηθάμε μέσα απο την αυτοματοποιημένη και την προσωπική εκπαίδευση να τις αποκτήσει.
 • Δεν έχει προαπαιτούμενα, δηλαδή χρειάζεται να έχεις ασχοληθεί με το χώρο πρίν, εντάσσεσαι στο σύστημα και εκπαιδεύεσαι
 • Πληρώνει άμεσα και πολύ καλά όταν κάνεις πωλήσεις ενώ μπορείς να ξεκινήσεις τα έσοδα απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα.
 • Έχουμε δεί ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, μικρής ηλικίας, πρώην επιχειρηματίες, ανθρώπους χωρίς πρότερη εμπειρία να καταφέρνουν να πετυχαίνουν!
 • Μαθαίνεις εκπληκτικά πράγματα για το Marketing που θα πλήρωνες αρκετές εκατοντάδες ευρώ για να τα μάθεις σε άλλες εταιρίες.
 • Εντάσσεσαι σε μια ομάδα όπου θα έχεις πολλούς ανθρώπους να ειναι έτοιμοι να σου μάθουν τη δουλεια και να σε κάνουν να πετύχεις!
Έχει τρία αρνητικά τα οποία πρέπει να αναλογιστείς:
 • Αν δεν κάνεις πωλήσεις, δεν πληρώνεσαι!
 • Απαιτεί χρόνο εκπαίδευσης κατα τον οποίο αν δεν κάνεις πωλήσεις δεν θα πληρωθείς. Δεν μπορείς να γίνεις πλούσιος αν δεν αφιερώσεις χρόνο!
 • Αν πληρώσεις για να ενταχθείς στην ομάδα και δεν κάνεις πωλήσεις, θα έχεις χάσει τα χρήματα που έχεις βάλει. Πρακτικά αυτό συμβαίνει διότι αρκετός κόσμος θεωρεί οτι θα βγάλει χρήματα χωρίς εργασία.
Εσύ λοιπόν τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;
 
Εγώ έχω πάρει απόφαση τελικά, οτι δεν θα μάθω τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω, διότι όσο γνωρίζω νέα αντικείμενα και όσο είμαι μέσα στην αγορά, καθε λίγο μου κινεί το ενδιαφέρον κάτι νέο... και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, πραγματικά δεν ξέρω αν θα καταλήξω σε κάτι. 
 
Όλοι έχουμε λοιπόν τους στόχους μας να γίνουμε κάτι... μέχρι όμως να γίνουμε αυτό που θέλουμε, θεωρώ οτι ειναι σημαντικό να μάθουμε κάποιες σημαντικές δεξιότητες!
 
( ................................ )
 
 
 
Μετά από το πραγματικά εξαιρετικό παραπάνω άρθρο, δες τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στον αέναο κλάδο της κατανάλωσης & της διαφήμισης-προώθησης ειδών-υπηρεσιών :
 
 
 
 
 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ

Κατοχύρωση Domain

     

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΘΕΣΗ

Διαφήμιση
Διαδίκτυο
Συμβουλευτική

 

Τηλ : 2103005244
(αφήστε μήνυμα)

Φαξ : 2103001704

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διάθεση Newsletter

captcha 
Scroll to top